KONKURRANSEREGLER

I Telysjakten er alle telys like mye verdt, uansett størrelse! Store og små klasser skal konkurrere på like vilkår, og antallet innsamlede telyskopper deles derfor mellom antallet telysjegere i den enkelte klasse.

Enkelt og greit

Telysjakten er en konkurranse i gjenvinning. Alle klasser i første- til sjuendetrinn i barneskolen kan delta. Konkurransen starter 1. november 2012 og avsluttes 31. januar 2013. Dere kan melde dere på fra begynnelsen eller hoppe på underveis. Reglene er kjempeenkle!

Slik foregår konkurransen

  1. Klassen samler inn så mange utbrente telyskopper som mulig i løpet av konkurranseperioden.
  2. Den klassen som ved konkurranseperiodens utløp kan vise til flest telyskopper per telysjeger, har vunnet. Det er viktig at vi får beskjed i tilfelle antallet telysjegere endres i løpet av konkurranseperioden, slik at alle konkurrerer på like vilkår.
  3. 19 fylkesvinnere belønnes med et klassesett med medaljer og en boks full av overraskelser til kosetime! Det vil også bli trukket ut noen vinnere blant kreative ideer og aktiviteter som sendes inn til oss.
  4. Den klassen som samler inn aller flest telyskopper i hele Norge, blir Norgesmester! Hovedpremien er en klassetur til Hydros aluiminiumsannlegg på Holmestrand.
  5. Det er ikke noe maks antall på antall elever. Men vi anbefaler å melde på klassevis.

Husk: Løsne alltid vekeholderen!

Alle som deltar i Telysjakten, MÅ løsne vekeholderne (stålbiten som veken er festet i) ved å trykke på bunnen av telyskoppene. Det er ikke nødvendig å sortere vekeholderne for seg, det er nok at de er løse. Under gjenvinningsprosessen skilles vekeholderne fra telyskoppene ved hjelp av en stor magnet. Hvis vekeholderen ikke er løs, blir telyskoppen med stålet og går opp i røyk i stedet for å gjenvinnes. Det er skikkelig sløseri!

Slik rapporterer du!

  1. Løsne vekeholderne (stålbiten som veken er festet i) ved å trykke på bunnen av telyskoppene. Samle gjerne telyskoppene i en eske eller pose.
  2. Tell alle telyskoppene. Telyskoppene skal være utbrente, men det gjør ikke noe om det sitter igjen noe lysmasse/stearin.
  3. Logg inn på www.telysjakten.no . Du får påloggingsopplysningene tilsendt per e-post når du melder på klassen i konkurransen.
  4. Skriv inn antall innsamlede telyskopper. Bruk «Fire øyne-prinsippet» når du rapporterer å be en av kollegene dine bevitne tellingen din. Husk: Fire øyne ser mer enn to! Hvis du teller ofte, tar det ikke så mye tid hver gang.
  5. Telyskoppene dere har samlet inn, leveres ved det lokale returpunktet for glass og metall, eller på nærmeste IKEA-varehus. NB: I noen kommuner er det egne henteordninger for glass og metall. Sjekk med kommunen eller det lokale avfallsselskapet.

Dere kan rapportere innsamlede telyskopper når som helst og oppdatere antallet så ofte dere vil. Rapporter gjerne fortløpende, så får dere et bedre inntrykk av hvordan dere ligger an. Samtidig reduserer dere risikoen for at det oppstår feil. Gjør det gjerne til en spennende anledning for klassen!