WWF IKEA

I samarbeid med Grønt Punkt,
Syklus og Hydro.

Kontakt oss | Pressemelding

INSPIRASJON

Tom Telys er ikke bare en gjenvinner av rang. Han er også en stor fan av musikk, kunst, fine bilder, fiffige ting og annet moro. Derfor håper han at dere som deltar i Telysjakten vil sende ham bilder av det dere finner på at dere kan gjøre med telysene. Kanskje lager dere en telyssang? Eller telyskunst? Eller tar bilder når dere banker på hos naboen eller prikker kelneren på den lokale kafeen på ryggen? På denne siden vil Tom Telys samle alle sine favoritter. Slik at andre kan se og la seg inspirere til videre jakt og moro!

Send inn bilde, tekst, sang eller hva det måtte være til Yngvill på IKEA – yngvill.ofstad@ikea.com så sørger hun for at det kommer med på denne siden! Husk å sjekke at det er i orden for både elever og voksne at bildene blir publisert.

Fevik skole SFO

Fevik skole SFO har laget tennbrikketter av stearin rester og makulert papir. Med andre ord de har laget noe av det som ellers kastes! Disse har de solgt på butikken og på skolen til inntekt for barn i Russland. For en flott gjeng som jobber med økologi og gjenbruk!

Se oppskrift her:

Tennbrikett produksjon (Word, 3,9MB)

Dyrøy oppvekstsenter

Dyrøy har arbeidet med tekstskaping, så de fant ut at vi ville dikte en sang til Tom Telys!

Her er også noen bilder av et lyshjerte de har laget.

Tom Telys er stolt over å ha fått sin egen sang!

Vår lille telyssang (Word, 12KB)
Vår lille telyssang (PDF, 32KB)

Ulvsvåg skole, 1. og 2. trinn

Vi var og leverte telys til gjenvinning midt i februar. Da hadde vi spart opp telys siden jul, og hadde 9 bæreposer med oss til returpunktet.
Elevene har engasjert foreldre og naboer, og noen har til og med slekt som sender i posten! Vi har også fått med oss resten av lærerne, samt ansatte ved andre bedrifter.

Dyrøy oppvekstsenter

Her kommer noen bilder fra noen flittige og ivrige samlere ved Dyrøy oppvekstsenter. De bor i Frøya kommune, som er ei lita øy i Sør Trøndelag. De samarbeider med lokale bedrifter og med nærbutikken. De har fått en enorm respons både på Frøya, men også mange plasser utenfor kommunen. Elevene har også laget telyskuns: Norgeskartet av telyskopper – superfint!

Sistranda skole

Her er et bilde av 3.trinn på Sistranda skole på Frøya i Sør-Trøndelag med de første 10.000 telysene. Flott jobbet!

Valderøy barneskule

1A ved Valderøy barneskule utanfor Ålesund har gått på telysjakt i vinter.
På bilete er dei i lag med skulefadrane sine for å telje fangsten. På ein time telde dei opp og fjerna veikar i 2210 telyskoppar!

Sande skole

2. trinn på Sande skole på Sunndalsøra har laget aluminiumskunst av tomme telyskopper.

Elevene har jobbet i grupper. Først drøftet de oppgaven, deretter tegnet de arbeidsskisse. Elevene synes prosessen var artig og lærerik.

Tom Telys takker og syns sluttresultatet ble kjempeflott!

Vålerenga skole

Se hvilke steder Vålerenga skole går for å samle telys i sendingen på Supernytt her.

Sande skole

Her har vi fått inn noen flotte bilder fra engasjerte elever i 2. trinn på Sande skole i Sunndalsøra. Elevene har samlet inn masse brukte telys og har også tatt en tur på avfallsstasjonen for å levere telysene.

Fevik skole

Her er et bilde av de første 1000 brukte telysene som 4.trinn SFO ved Fevik skole har samlet inn!

Helgerud skole

4.trinn ved Helgerud skole i Ringerike kommune har samlet jevnt og trutt i hele høst. Elevene har gått rundt i nabolaget og det er esker på jobben til foreldrene. Nå har de fått lov til å sette en eske på COOP Prix. På bildet ser vi klassen med 26 193 telys foran seg! De er nå stolte innehavere av diplomet ”Aluminiumstazan” – men har ikke tenkt å gi seg med det første!

Lilla Dalsundsskolans tips för en lyckad insamling

Over 26 000 skoleelever deltok i Telsyjaktens forrige runde. Her er noen av deres tips til årets deltakere:

  • Engasjer lokalsamfunnet – få med restauranter, butikker eller borettslaget med på jakten. Be dem sette opp en eske, og avtal at dere kommer innom og tømmer f.eks. en gang i uken.
  • Rens telyskoppene for stearin og løsne vekeplaten hjemme. Da blir det mindre søl på skolen.
  • Bruk Telysjakten i skoletimen. Både regning, naturfag og formingsaktiviteter blir morsommere med telys!
  • Husk å registrere telysene på nettsiden underveis – da får dere diplomer!
  • Lag koselige turer ut av leveringen til returpunktet for glass og metall. Kanskje dere kan kontakte det nærmeste avfallsanlegg og be om en omvisning også?