WWF IKEA

I samarbeid med Grønt Punkt,
Syklus og Hydro.

Kontakt oss | Pressemelding

Energieffektiv gjenvinning

Heldigvis kan alt aluminium gjenvinnes. Kvaliteten på gjenvunnet aluminium er dessuten like bra som på nyprodusert aluminium. Når du leverer dine innsamlede telyskopper til returpunktet for glass og metall, havner de etter hvert i et stort sorteringsanlegg som skiller stål fra aluminium. Når metallene er skilt fra hverandre, smeltes de og blir til nytt stål eller aluminium – og deretter til nye produkter.

Aluminium inneholder mye energi. Derfor trenger en bare å tilføre litt ny energi når man resirkulerer aluminium; bare 5 prosent av den energien man brukte da metallet ble produsert første gang.
Når vi gjenvinner aluminium sparer vi altså hele 95 % av energimengden sammenliknet med produksjon av helt nytt aluminium. I Norge gjenvinnes over 90 prosent av alt aluminium. Det er et bra tall som gjør oss til et av de beste gjenvinningslandene i verden. Men vi kan bli enda bedre!

Kilder

Informasjonen på disse sidene er kvalitetssikret av følgende aktører. På aktørenes nettsider kan du lese mer om gjenvinning og miljøspørsmål. I følge Tom Telys er de vel verdt et besøk!

WWF-Norge
www.wwf.no

Grønt Punkt Norge
www.grontpunkt.no

Syklus
www.syklus.no

Norsk Hydro ASA
www.hydro.no

IKEA AS
www.IKEA.no/ansvar

Återvinningsiglos

Lilla Dalsundsskolans tips för en lyckad insamling

Over 26 000 skoleelever deltok i Telsyjaktens forrige runde. Her er noen av deres tips til årets deltakere:

  • Engasjer lokalsamfunnet – få med restauranter, butikker eller borettslaget med på jakten. Be dem sette opp en eske, og avtal at dere kommer innom og tømmer f.eks. en gang i uken.
  • Rens telyskoppene for stearin og løsne vekeplaten hjemme. Da blir det mindre søl på skolen.
  • Bruk Telysjakten i skoletimen. Både regning, naturfag og formingsaktiviteter blir morsommere med telys!
  • Husk å registrere telysene på nettsiden underveis – da får dere diplomer!
  • Lag koselige turer ut av leveringen til returpunktet for glass og metall. Kanskje dere kan kontakte det nærmeste avfallsanlegg og be om en omvisning også?