WWF IKEA

I samarbeid med Grønt Punkt,
Syklus og Hydro.

Kontakt oss | Pressemelding

Hvorfor telys?

Hvorfor vie en stor konkurranse til noe så lite som en telyskopp? Jo, fordi den er laget av aluminium. Aluminium er et metall med egenskaper som gjør det spesielt interessant å gjenvinne. Dette fantastiske metallet er en naturlig del av vårt miljø. Ja, faktisk er aluminium det tredje mest vanlige grunnstoffet i jordskorpen etter oksygen og silisium. Du finner det overalt, i jorda, i planter og til og med i maten vi spiser. Fuego pluggar

Nest etter jern er aluminium vårt mest brukte metall. Biler, båter, fly, busser, tog, sykler, gryter, hoppestokker, brusbokser, kaviartuber, iPads, lyspærer, pepperkakeformer, veiskilt og aluminiumsfolie er bare noen eksempler på ting som er laget av aluminium. Årsakene til denne populariteten er mange. Aluminium har lav vekt, er holdbart, ruster ikke, er tett, leder varme og elektrisitet, og er lett å forme. Metallet er også drøyt i bruk – en kilo aluminium kan bli til mer enn 100 meter aluminiumsfolie eller over 70 brusbokser. Dessuten er aluminium et estetisk tiltalende materiale, og ikke minst – det er veldig lett å gjenvinne. Aluminium kan gjenvinnes om og om igjen, uten å miste noen av sine fine kvaliteter.

Telyset er med på å feire bursdagene våre, gjør høsten mindre mørk og skaper stemning til jul og nyttår. Men telyset har altså en verdifull kropp – eller rettere sagt, kopp!

Lilla Dalsundsskolans tips för en lyckad insamling

Over 26 000 skoleelever deltok i Telsyjaktens forrige runde. Her er noen av deres tips til årets deltakere:

  • Engasjer lokalsamfunnet – få med restauranter, butikker eller borettslaget med på jakten. Be dem sette opp en eske, og avtal at dere kommer innom og tømmer f.eks. en gang i uken.
  • Rens telyskoppene for stearin og løsne vekeplaten hjemme. Da blir det mindre søl på skolen.
  • Bruk Telysjakten i skoletimen. Både regning, naturfag og formingsaktiviteter blir morsommere med telys!
  • Husk å registrere telysene på nettsiden underveis – da får dere diplomer!
  • Lag koselige turer ut av leveringen til returpunktet for glass og metall. Kanskje dere kan kontakte det nærmeste avfallsanlegg og be om en omvisning også?